En elitförening för alla

VHK i klang och jubel fortsätter jaga kvalplats till HBL
2024-02-24 12:35

En fredagskväll i Sparbankshallen i Vinslöv när den är som bäst. Mycket folk, hög stämning, bra handboll och hemmalaget vinner säkert.

Vinslövs HK har hittat formen lagom till slutspurten av serien. I gårdagens fyrapoängsmatch mot IFK Karlskrona så visade laget upp ett spel som det är länge sedan vi sett. Snabbhet i anfallsspelet, styrka i försvaret och riktigt vasst skytte. Matchen hade dessutom två bra målvakter i Flamur Gerbeshi i IFK och Linus Olsson i hemmalaget.

Det visade sig i en målsnål öppning där VHK hade 5–3 efter en kvart som blev 7-3 efter 19 minuter. Karlskrona tog timeout och spelade 7 mot 6 och reducerade till 7–5. Men Emil Schuster visade upp sitt bästa spelhumör och VHK kunde gå till halvtidsvila med 12–8.

IFK Karlskrona utan sin speldirigent Daniel Steen kom ut med förnyade krafter till andra halvlek och två snabba mål gjorde ställningen till 13–10. Då satte VHK in en högre växel och tog tillvara Karlskronas brister. 13–10 blev 19–12 på sex minuter och helt plötsligt såg matchen avgjord ut.

Efter det visade hemmaspelarna upp mycket kreativitet på många plan. Vi fick uppleva Linus Olsson göra mål, Hugo Svensson och Chris Heyer iscensatte en lyckad ”japan”. Alla inspel till Elias Holmström fångade han skickligt och vände runt för att omsätta i mål. Till slut blev det 10 mål upp, 29–19 och viktiga plusmål för VHK i kvalstriden.

Hemmalagets självförtroende växte hela tiden och nästan alla moment gick med laget. De gav publiken valuta för pengarna. Igår var det 613 personer som kom och njöt.

Nu sätts det press på ett VästeråsIrsta som har derby borta mot Lindesberg i sin nästa match. VHK avslutar mot RIK och Anderstorp borta samt säsongsfinal hemma mot Kungälv den 26 mars.

Det är ett "Fyll Hallen" arrangemang så fri entré. Väl mött då!

VHK:s målgörare: Elias Holmström 9, Emil Schuster 6, Hugo Svensson 5, Inge Aas Eriksen 3, Chris Heyer 2, Linus Olsson 1, Sebastian Svensson 1, Dalibor Doder 1, Liam Kjellman

Vinst mot IFK Karlskrona
2024-02-23 21:27

VINST 29-19!!

Vi fortsätter jaga kvalplatsen 😍

Tusen tack den 8:onde spelaren 💛❤️

50/50 lotteriet
2024-02-23 20:15

50/50 lotteriet!

Vinstlott: 31317
Vinstsumma: 11 000

Stort tack och grattis till vinnaren!

Linus Olsson klar för ännu ett år i VHK
2024-02-20 17:00

Linus har signat för ännu ett år och vi är väldigt glada för det.

Linus har under sina år i VHK växt för varje säsong och är idag en av Allsvenskans bästa målvakter.

Han har under denna säsong vunnit flera poäng till VHK med sina räddningar, inte minst i den senaste hemmamatchen mot VästeråsIrsta med den sista avgörande räddningen.

I Linus får vi en matchvinnande spelare som ställer krav på sin omgivning samt sig själv.

Vi ser fram emot avslutande del på säsongen och nästa tillsammans med Linus!

Fler nyheter kommer komma de närmsta veckorna!

VHK tog två poäng i Ystad - toppmatch väntar mot Karlskrona
2024-02-18 10:25
Nöjda VHK spelare efter 30-25 vinsten mot IFK Ystad i Ystad Arena

Det var ett laddat Vinslövs HK som startade matchen i Ystad Arena på bästa sätt. Tog en snabb 3–1 ledning med två kontringar som vapen. Efter det fick IFK Ystad ordning på sitt spel och målvakten Måns Landgren storspelade. Hemmalaget spelade metodiskt och var kliniska i sina avslut. 1–3 förvandlades till 6–6 efter 13 minuter.

Då blev gästerna ängsliga. Tog dåliga avslut och IFK straffade gästerna direkt. Sydskåningarna gjorde 9–7 och efter en VHK time-out växte det till 14–9 efter 26 minuter av första halvlek.

Då lyckades VHK göra 4 raka mål och rädda 14–13 i paussiffror. Starten av andra halvlek blev också en VHK triumf. På de fem första minuterna gjorde bortalaget 5–1 och helt plötsligt var ställningen 18–15 i gästernas favör.

9–1 på nio minuter avgjorde matchen. Hemmalaget gav inte upp utan kämpade. Försökte även spela 7 mot 6 för att komma i kapp. Christoffer Nilsson gjorde 21–22 med en kvart att spela. Men närmre kom inte IFK Ystad.

Tre snabba mål från gästerna och 27–21 ledning med 10 minuter kvar. Sedan bevakade VHK ledningen och det blev ingen uddamålsdramatik som i de fyra tidigare matcherna. Slutsiffrorna skrevs till 30–25 (14–9).

En bra andra halvlek där mycket enkla mål från genombrott och skott gjorde att laget kunde spela långa anfall. Taktiken med att vänta på läget i det längsta firade stora triumfer. Där visade Dalibor Doder och Inge Aas Eriksens vad rutin betyder i matcher av denna karaktär.

Efter några timmar på kvalplats innan VästeråsIrsta slog Drott så väntar ett hett möte på fredag i Sparbankshallen. Femte placerade VHK tar emot sjätte placerat IFK Karlskrona. Två poäng skiljer och fyra omgångar kvar att spela.

Det gäller att boka plats till fredagens match. Väl mött då vi lyfter taket på hallen.

VHK:s målskyttar: Inge Aas Eriksen 7, Dalibor Doder 6, Liam Kjellman 5, Viktor Grevstad-Johansson 5,  Elias Holmström 2, Wilmer Mårtensson 2, Hugo Svensson 1, Emil Schuster 1, Albin Mesanovic 1.

Köp Biljett
F 13 (Flickor 2010), 27/01 10:45