Välkommen till vår hemsida

INFO ANGÅENDE CORONAVIRUSET
2020-04-02 15:30

Här kan man följa den senaste information om idrotten och följderna av Coronaviruset. Notera att ny info uppdateras ofta på dessa hemsidor.

RF – Riksidrottsförbundet

SHF – Svenska Handbollförbundet

Folkhälsomyndigheten

VI FLYTTAR AVSLUTNINGSFESTEN!
2020-03-25 13:44
På grund av rådande omständigheter kommer vi att flytta Avslutningsfesten från den 25/4 till september 2020 och istället ha en Uppstartsfest. Vi återkommer längre fram med nytt datum.
Du som redan anmält och betalt, din anmälan står kvar. Skulle du få förhinder det nya datumet kommer du att få dina pengar tillbaka. När datum är satt kommer vi ut med information hur du ska gå till väga.

SHF:s beslut om SM och serier
2020-03-20 10:56
Beslut om alla SM och serier
2020-03-20 10:00

Beslut gällande upp- och nedflyttning, kval, svensk mästare, seriesegrare, Europacupplatser, USM, Gymnasie-SM och Trim-SM är nu fattade.

Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté har under veckan arbetat med förslag till beslut gällande tävlingsverksamheten. Svenska Handbollförbundet presenterar idag den 20 mars följande beslut:

Upp- och nedflyttning samt kval
Svenska Handbollförbundet har beslutat att inga kvalspel kommer att genomföras inom svensk handboll våren 2020. Konsekvensen av att kvalspelen ställs in är att alla kvalstreck i serietabellerna tas bort. Lag som placerat sig för direktnedflyttning flyttas ned. Lag som placerat sig för direktuppflyttning flyttas upp.

Undantag från detta görs i serier som inte har spelats färdigt. I dessa serier ska serieadministratören kontrollera hur serieutfallet hade kunnat bli om serien spelades klart. Om det finns lag som genom segrar i de kvarvarande matcherna hade kunnat spela till sig en plats som innebär att nedflyttning undviks eller uppflyttning uppnås så ska dessa lag erbjudas plats i den högre serien.

I de fall då en serie utökas för att bereda lag plats ska nedflyttningsstrecken anpassas så att serien kan återställas till sin normala storlek till säsongen 2021-2022.

Motsvarande justeringar kan behöva göras i underliggande serier. Om det utgår lag i en utökad serie så ska inte reservplatser tilldelas förrän antalet lag understiger det ursprungliga planerade antalet lag i serien.

Eftersom inget kvalspel genomförs kommer reservlistor till serierna att upprättas efter principen: serieplacering, poängkvot, målkvot. Vid tilldelning av reservplats används samma principer som idag finns fastlagda i Tävlingshandboken.

Svensk mästare
Svenska Handbollförbundet meddelar att det säsongen 2019-2020 inte utses någon svensk mästare. Kapitel 4 i Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser slås fast hur svensk mästare ska utses.

Utdrag ur § 4:1: ”Tävlingar om Svenskt Mästerskap anordnas enligt bestämmelser som utfärdas av Svenska Handbollförbundet och gäller Riksidrottsförbundets mästerskapstecken. SM för seniorer utgörs av SM-slutspelet.”

Eftersom SM-slutspelet inte genomförs kommer heller inte någon svensk mästare utses.

Seriesegrare
I serier som inte har kunnat spelas färdigt utses tabellettan till seriesegrare och tilldelas seriemedaljer.

Europacupplatser
Platser till Europacupspelet säsongen 2020-2021 delas ut utifrån befintliga sluttabeller. Seriesegraren erbjuds den plats som svensk mästare skulle ha erbjudits. Därefter erbjuds platserna i fallande skala till serietvåan, -trean och så vidare.

Ungdoms-SM/USM
Svenska Handbollförbundet har beslutat att ställa in resterande del av USM denna säsong.

Gymnasie-SM
Gymnasie-SM 2020 ställs in.

Trim-SM
Trim-SM 2020 ställs in.

Firande av Seriesegern i Vinslöv
2020-03-17 22:46

Fler bilder (+60) >>

Uppdatering av helgens aktiviteter - ingen match lördag
2020-03-13 15:11
Morgondagens match mellan VHKs herrar och  IK S-Hof Hk som skulle spelats kl 16.00 utan publik i Furutorpshallen kommer inte att spelas. Sävehof har en sjukdomsbild som bara räcker till att försörja deras lag i Handbollsligan.
Därför kommer de inte ner från Göteborg utan matchen genomförs inte.
Hur matchen kommer att beräknas kommer det att beslutas av Svenska Handbollsförbundet under fredagen.

Däremot kommer våra spelare att fira sin serieseger på Torget i Vinslöv kl 18.00 i morgon lördag. Därefter kommer de att äta på Vinslövs Värdshus.

Så vill Ni gratta laget så finns de på plats vid torget i VInslöv i morgon kväll.

Med Vänlig Hälsning

VHK informerar med anledning av Corona viruset
2020-03-12 20:58

Herrar

• Matchen mellan Vinslövs HK herrlag och IK S-hof HK på lördag den 14 mars kommer att spelas utan publik. Endast ett fåtal funktionärer tillåts i hallen.
  • Matchen kommer att streamas via VHK:s hemsida.
  • Efter matchen kommer laget att fira avancemanget till Allsvenskan på Värdshuset i Vinslöv som håller öppet.
  • Det innebär att alla övriga arrangemang i samband med matchen såsom inspring av ungdomsavdelningen och prisutdelning för ungdomsspelare kommer att ställas in och flyttas till ett senare tillfälle.
  • VHKs div 4 lag kommer inte att spela sin sista seriematch i morgon fredag då hallarna i Staffanstorp är stängda.

Damer:

• Vinslövs HK:s damlags sista seriematch för säsongen kommer att spelas mot Helsingborgs HK på söndag den 15 mars kl 13.00 utan publik. Endast ett fåtal funktionärer är tillåtna i hallen.
  • Enligt Skånes HF beslut är ett eventuellt kvalspel till div. 2 framflyttat till senare delen av april.

Ungdom:

• Samtliga ungdomsserier i Skåne avslutas med omedelbar verkan fr.o.m fredagen den 13 mars. Det innebär att samtliga matcher för barn och ungdomar ställs in.
  • Vi följer Skånes HF rekommendation att avsluta även träningsverksamheten för samtliga ungdomslag fr.o.m fredagen den 13 mars.
  • Vad gäller ungdomsavslutningen återkommer vi med mer besked senare.
Vi följer situationen nogrannt och återkopplar så fort ny information är tillgänglig.

Frågor till respektive sektionsansvarig eller till ordförande.
Med Vänlig Hälsning
Vinslövs HK