Välkommen till vår hemsida - En elitförening för alla

Årets första 50/50 lotteri drar igång.
2023-01-31 18:38

Årets första 50/50 lotteri drar igång. Dragning sker på herrarnas första hemmamatch för året.

Vinslövs HK jagar plats ovanför strecket när Ankaret gästar.
2023-01-31 06:58

Vinslövs HK jagar plats ovanför strecket när Ankaret gästar.

Vinslövs HK har startat vårsäsongen lovande med tre segrar på de senaste fem matcherna. Laget tar därmed upp kampen på allvar om platserna ovanför nedflyttningsstrecket. Idag när Ankaret från Bjärred kommer på besök så blir det en riktig fyrapoängsmatch.

Ankaret ligger på åttonde plats i tabellen med 12 poäng. Hemmatjejerna placerar sig på tionde plats under nedflyttningsstrecket med 10 poäng. Så vid vinst för VHK ikväll så är lagen lika poängmässigt.

Gästerna kommer från förlust senast i fredags med 27–15 mot serieledarna Åhus hemma Borgebyhallen. Dessförinnan blev det seger i borta mötet med H 65 Höör, 25–20. Vid lagens möte för tre veckor sedan i Borgeby vann HK Ankaret rätt klart med 26–19. VHK var dock bara 3 bollar ifrån när det återstod 10 minuter av matchen. Det visar på tufft motstånd men inte omöjligt för våra spelare. Bästa målskyttar för Ankaret var Emma Olausson och Elsa Galbraith med sju mål vardera.

Hemmatjejerna har gjort två bra matcher och kommer från en derbyseger mot Hässleholm i fredag på 25–17. Johanna Johansson och Catrin Wallgren med 9 respektive 8 mål var tongivande i derbyt. Men också målvakten Felicia Olsson vaktade kassen föredömligt och såg till att Hässleholm missade 6 straffkast. Hela laget gjorde en av sina bättre matcher för säsongen och det lovar gott inför kvällen.

Låt oss hoppas hemmatjejerna verkligen bjuder på en god handbollsprestation ikväll och fortsätter den goda trend de startat 2023.

VHK i samhället - Chris Heyer pratar tyska på Furutorpskolan
2023-01-29 20:09
Chris Heyer i skolmiljö lär ut sitt tyska modersmål.
Vinslövs HK strävar alltid till att vara en lokal aktör som hjälper våra ungdomar framåt i samhällsutvecklingen. Ett sådant härligt tillfälle utanför handbollsplanen inträffade under v 4. Furutorpskolans tyskgrupp i årskurs 7 arbetar med temat sport och under lektionen fick de besök av VHK:s A-lagsspelare Chris Heyer som berättade om sin idrottsresa från Tyskland till Sverige. Eleverna fick också ställa frågor till Chris  och hålla sina presentationer om olika idrotter för honom. Allt på tyska så klart, för en bra språkträning.

Flera elever i  tyskgruppen i åk 7 är med i VHK:s Akademi och tränar två extra handbollspass i veckan i anslutningen till skoldagen.

Det var lärarna på Furutorpsskolan, Therese Engqvist och Natalia Bentley, som tog initiativ  till detta fruktsamma samarbete. Där föreningen kan hjälpa till och inspirera eleverna till att öka sina språk kunskaper.

Tack till alla inblandade
Veckans matcher
2023-01-29 11:42
Tisdag   31/1   19.30   VHK Dam - HK Ankaret

Fredag   3/2    18.00   VHK P 13 - Åhus

Lördag   4/2    13.00   VHK F 16 - Karlskrona

Söndag  5/2    11.30 - 14.00   F 7 sammandrag minihandboll
Matchbilder från damernas match mot Ligu 230120
2023-01-21 23:18

Fler bilder (+57) >>
Foto: Peter Lindström

Vinslövs HK fortsätter jaga segrar på hemmaplan mot LIGU
2023-01-19 23:41

Vinslövs HK fortsätter jaga segrar på hemmaplan mot LIGU

Vinslövs HK inledde 2023 med en seger på hemmaplan mot Malmö HP, 26–24. Ikväll tar man emot LIGU från Lund i ett tufft matchschema. Det är den fjärde matchen på 10 dagar. Två förluster har det blivit mot Kävlinge och Ankaret på bortaplan. Men dock häng på poäng långt inne i matcherna både mot Ankaret och Kävlinge.

Hemmasegern mot Malmö gav råg i ryggen för tjejerna och vi hoppas de plockar fram samma fina kämpatakter i kvällens match. I mötet i Lund mot LIGU vann VHK med 24–12 efter riktigt bra spel.

I matchen i onsdags mot Ankaret var målskyttet fördelat på hela sju spelare. Med Catrin Wallgren, Isabell Klaar och Johanna Johansson som de mest framträdande.

LIGU har haft det tufft under säsongen men tog sin första seger i tisdags då man besegrade Kävlinge med 19–17 hemma i Lund. Det visar att laget har en uppåtgående formkurva. Det blir en tuff nöt att knäcka för hemmatjejerna.

Vinslövs HK behöver verkligen ta två poäng till i striden för att få häng på platserna över nedflyttningsstrecket. Det gäller att över 60 minuter prestera en handboll de gjort under korta perioder i samtliga matcher efter juluppehållet. Men inte lyckats fullfölja över hela matcher.

Låt oss hoppas tjejerna kan följa upp förra hemmasegern med ytterligare en seger ikväll.

Välkomna!

Köp Biljett